Wie zet jij met Kerst in het licht?

Met bovengenoemd goed doel voor ogen ging Popkoor Viventi op zoek naar de stilte. Dat deden we al op de kerstmarkt in Ootmarsum en daarna volgden een drietal concerten. We trapten af op woensdag 20 december in de kerk in Reutum. Vervolgens gingen we zaterdag 23 december op herhaling in het klooster te Noord-Deurningen. Speciaal voor genodigden volgde daar nog een tweede concert. Bij alle drie concerten was de opkomst overweldigend. Iedereen luisterde aandachtig naar het kerstverhaal welke voorgedragen werd door Hans, Leander en Rosan. Hans en Leander namen het oude Kerstverhaal voor hun rekening en Rosan vertelde hetzelfde verhaal maar dan in de tegenwoordige tijd. Tussendoor zongen we als popkoor een aantal liederen die afgestemd waren op de teksten. Na de concerten was er de mogelijkheid voor een vrije gift. Deze wordt besteed om de onkosten te dekken en het resterende deel was voor het goede doel. Dat doel was “Oog voor een ander, wie zet jij met Kerst in het licht?”

Op de banken en stoelen lagen formulieren waarop mensen een wens konden noteren wie er volgens hun wel een extra lichtpuntje kon gebruiken. Van die mogelijkheid werd gretig gebruik gemaakt. Dankzij de vele gulle giften kunnen we maar liefst 45 wensen in vervulling laten gaan. Dat doen we in de vorm van een taart, een bloemetje of een lichtpuntje in de vorm van een ledkaars, en een begeleidend kaartje.

Graag willen we van deze gelegenheid gebruik maken om onze dank uit te spreken voor de gastvrijheid in Reutum en in Noord-Deurningen. Op de laatste plek waren vele medewerkers vrijwillig bereid gevonden om tussen de concerten door te zorgen voor soep met broodjes en nadien een borrel en hapjes. Het was echt super geregeld waarvoor dank aan de Zusters van Denekamp. Dankzij de vele warme en liefdevolle reacties gingen we als koor prachtige kerstdagen tegemoet. Met een extra uitgebreid combo, Marc op piano, Wess op drum, Joy op gitaar, Theo op gitaar en Sillah op dwarsfluit loodste onze zeer enthousiaste dirigente Jolanda ons moeiteloos door het gevarieerde repertoire.

We hebben een aantal leden bereid gevonden om een dezer dagen op pad te gaan en de lichtpuntjes te verspreiden. Bijzonder om te zien dat er zeker nog oog is voor een ander. Dat, wellicht zonder dat je het zelf weet, er mensen zijn die aan je denken en om je geven. Die je graag wat extra aandacht willen geven in deze donkere dagen en voor sommigen moeilijke tijden. Dat de lichtpuntjes u in het jaar 2024 hoop en troost mogen bieden. Namens Popkoor Viventi wensen wij u alle goeds voor 2024