Walk4Light in Reutum: "hartverwarmend"

Een grote stoet mensen trok donderdagavond in Reutum door de stromende regen tijdens de Walk4Light. De wandeling werd georganiseerd door de familie Rikhof uit het dorp. Hun zoontje Joep heeft een zeldzame oogziekte en voor onderzoek naar deze oogaandoening is veel geld nodig.

De inmiddels achtjarige Joep Rikhof was vijf jaar oud toen hij en zijn ouders te horen kregen dat hij de progressieve oogaandoening retinitis pigmentosa heeft. Een hele klap voor het gezin uit Reutum. "Het is een vrij zeldzame oogaandoening. Ongeveer 5.000 mensen in Nederland hebben deze oogziekte", vertelt Thomas Rikhof, de vader van Joep.

In enkele jaren tijd is het zicht van Joep flink minder geworden. "Hij ziet nu zo'n veertig tot vijftig procent en dat is progressief, dus dat gaat achteruit", aldus de moeder van Joep. Innovatieve gentherapie is mogelijk een bruikbaar wapen tegen de dreigende blindheid.

Voor het onderzoek is echter veel geld nodig. "Voor het complete onderzoek is 800.000 euro nodig. Wij hebben met onze actie tot nu toe ruim 41.000 euro opgehaald." Het gezin Rikhof zet zich volledig in om het onderzoek te financieren. "Ook door middel van deze Walk4Light willen we hier aandacht voor vragen en zo ook geld genereren." poster

Rien (11) en Mika (12) uit Reutum liepen donderdagavond ook mee met de wandeling door het dorp. "Wij vinden het supermooi dat dit voor Joep wordt georganiseerd. Hij verdient dit gewoon", vindt Mika. "We zitten bij Joep op school, het is onze kameraad," laat Rien weten.

5ac57a46-2e32-351f-a13c-2be8f91e930e

"Hij is een superaardig jongen en het is zo jammer dat hij dan straks niets meer kan zien, zijn familie, zijn vrienden." De jongens hopen met de wandeling toch iets te kunnen betekenen. "Daarom lopen we deze tocht, zodat hij weer iets kan zien."

De steun doet de familie Rikhof goed. "Het is heel hartverwarmend dat er zoveel mensen zijn die deze avonden meelopen. Dat hebben wij de afgelopen tijd ook ervaren door de acties die opgezet zijn en alle berichten die we krijgen. Het doet ons als gezin wel heel veel."

Bron: RTV Oost