Reutum de verhalen

Januari 2021 kwam er helaas een einde aan de heemkundevereniging Reutum. Een vereniging die behoorlijk veel nagelaten heeft, denk aan de jaarboeken Reutum/Haarle of het boekwerk 200 jaar onderwijs in Reutum.

Met de website “Reutum de Verhalen” wil Jan Bunte, inwoner van Reutum, proberen een deel van het goede werk van de vorige Heemkundevereniging voort te zetten. Het zal geen heemkunde worden in de gebruikelijke zin, daarvoor is de bezetting te smal, namelijk één persoon.

Wat Jan gaat doen is het digitaliseren van wat er al is op Heemkundegebied. Tevens zal hij op zoek gaan naar nog niet gepubliceerde foto's, boekjes, nota's, brieven, geschreven verhalen en documenten, ook deze worden gedigitaliseerd en zullen terug te vinden zijn op zijn website https://www.reutumdeverhalen.nl/.

Dat Jan hierbij de hulp van de gemeenschap Reutum nodig heb is evident. Hij heeft inmiddels met diverse mensen in Reutum gesproken, eigenlijk is iedereen wel enthousiast en dat is mooi want hulp is welkom, zonder direct verplichtend te worden, los-vaste hulp is ook hulp. Jan staat open voor advies, informatie, ideeën en opmerkingen.

Kom met Jan in contact via info@reutumdeverhalen.nl.

Dorpsraad Reutum

Renske Nollen

dorpsraad@reutum.nl