KBO uitje naar het Loo

Afgelopen donderdag 15 juni heeft het KBO met 69 KBO leden een prachtige dag mogen beleven. De KBO vertrok per luxe dubbeldekker van Ter Beek uit Tubbergen richting de Veluwe. Ze reden een prachtige binnendoor route waarbij chauffeur Hans allerlei wetenswaardigheden vertelde. De eerste stop was in Gorssel bij bosrestaurant Joppe waar voor iedereen een heerlijk lunchbuffet klaar stond.

Afbeelding2

De weg werd vervolgd richting Apeldoorn waar gids Irene bij in de bus stapte. Ze nam de KBO-leden mee met een rondleiding door het kroondomein van het Loo. Kroondomein Het Loo is al meer dan 300 jaar verbonden met het Huis Oranje-Nassau. Het grootste deel van Kroondomein Het Loo, 6700 hectare, is in gebruik bij de Kroondrager. Dit deel is tussen 1900 en 1915 aangekocht door toenmalig Koningin Wilhelmina. De historie vertelde dat koningin Wilhelmina destijds heeft vastgelegd dat de bossen in stand moeten worden gehouden en er mocht geen bebouwing plaatsvinden. Doordat de KBO met een dubbeldekker op pad was kon de mensen op het bovendek extra genieten van de prachtige route door beukenlanen en langs het hoogstgelegen meer van Nederland het Uddelmeer. Het uitzicht over de heide en het heuvellandschap was mooi. Daarna reed de bus langs het mooie standbeeld van Wilhelmina voor de grote kerk in Apeldoorn terug naar de startplek. De gids verliet de bus en de KBO vervolgde de weg naar de volgende stop, het bakkersmuseum in Hattem. Na een kop koffie met vers gebakken appeltaart uit eigen bakkerij volgde een humoristische broodshow in het museumtheater. Bakker Martijn vertelde op ludieke wijze welke betekenis brood had vanaf de geboorte tot aan de dood. Bij elk belangrijk moment werd er iets speciaals gebakken en ter plekke maakte hij dat voor ons van brooddeeg. Prachtig om deze creatieve kunstwerken te aanschouwen.

Afbeelding3

Er was helaas te weinig tijd over om nog naar de museumwinkel te gaan. Het laatste deel van de reis was richting Reutum waar bij zalencentrum Bays een heerlijk buffet klaar stond. 2 leden, die helaas overdag verhinderd waren, sloten zich hier bij de groep aan. Na een afsluitend gedicht dat door een van de bestuursleden werd voorgelezen werd er gesmuld van het buffet en getoost op een zeer geslaagde zonovergoten dag. De voorzitter sloot de dag af en wenste iedereen een fijne vakantie en wel thuis. Het was de laatste activiteit voor de vakantie. De eerstvolgende activiteit van de KBO staat gepland voor 21 september. Nadere informatie volgt ter zijner tijd in het informatieblad en op de website van Reutum.nl.

KBO (Katholieke Bond voor Ouderen)

Hennie Deterink

0655177591 henniedeterink@gmail.com