KBO Reutum en Haarle: Veilig verkeer

Afgelopen donderdag hebben 63 KBO leden in Kultuurhoes de nieuwste informatie met betrekking tot veiligheid in het verkeer ontvangen.

Na een kop koffie of thee met wat lekkers opende voorzitter Hennie Deterink de middag met een aantal mededelingen. Daarna werden de leden door de heer Cees Sagel van Veilig Verkeer Nederland meegenomen door de wir war van de nieuwste ontwikkelingen in het verkeer. De thema’s die in het eerste deel van de middag voorbij kwamen hadden betrekking op nieuwe verkeersborden, belijning van wegen en rotondes. Voor de meesten was het al meer dan 40 jaar geleden dat ze rijlessen hebben gevolgd en opfrissen was dus meer dan welkom. De heer Sagel toonde beeldmateriaal en er werden vragen gesteld waarop de leden door middel van een ja/nee bordje of een keuze uit A, B, C of D hun antwoord konden geven. Een pauze met een verfrissend drankje was erg welkom want de inspanning was bij de meeste gezichten er wel af te lezen.

Het 2e deel van de middag kwam alcolhol en medicijngebruik in het verkeer aan de orde. Na nog weer wat quiz vragen te beantwoorden werd de middag afgesloten met het gebruikelijke broodje met een heerlijke snack.

De voorzitter dankte de heer Sagel voor de interessante uitleg. De kosten voor de bijspijker cursus nam rijschool Peter Brunninkhuis voor zijn rekening waarvoor dank.

KBO (Katholieke Bond voor Ouderen)

Hennie Deterink

0655177591 henniedeterink@gmail.com