KBO op bedrijfsbezoek bij Groothuis

Op donderdagmiddag 16 maart was de KBO met 61 personen, waaronder 6 nieuwe leden, te gast voor een bedrijfsbezoek bij Groothuis landschapsonderhoud in Reutum.

De leden werden hartelijk ontvangen bij Bert en Tekla Groothuis die de KBO de gehele middag gratis hebben aangeboden. Ze dragen de KBO een warm hart toe vertelde Bert. Dit gebaar werd ontvangen met een hartelijk applaus. Na een kop koffie met wat lekkers vertelde Bert vol enthousiasme over zijn bedrijf waar hij in 2001 mee is gestart. Bert reed voordien op de melkwagen, iets wat van vader op zoon was gegaan. Na een melktransport fusie waarin het moeilijk werken werd is hij een nieuwe weg ingeslagen die tot op heden zijn vruchten afwerpt. Het was hard werken maar gelukkig werd het werk in de sector steeds meer machinaal. De eerste hout versnipperaar kon bomen met een dikte van 16 cm doorsnee verwerken en alles moest met de hand ingevoerd worden. Later ging men over tot 25 cm en nu al van 40-52 cm.

Na zijn uitleg kon iedereen buiten meekijken hoe het hout versnipperd werd in de versnipperaar. Per dag kan hij 600-700 kuub verwerken. De houtsnippers worden door hem zelf gebruikt om een grote kachel mee te stoken. Hiermee wordt niet alleen zijn eigen bedrijf en privé verwarmd maar ook 3 appartementen van de Houtsnip en de fa. Morskieft, allen buurtgenoten. Ook mooi om te horen was dat het bedrijf voortgezet zal worden door zoon Luuk dus weer van vader op zoon! Het was een informatieve middag niet alleen voor de heren maar zeker ook voor dames. De middag werd voortgezet in een heerlijk verwarmde ruimte.

2

Er werd genoten van een advocaatje, natuurlijk met slagroom, een mummelman en allerlei ander lekkere drankjes en zoutjes. Tegen de avond werd iedereen nog eens verwend met een heerlijk broodje warme ham. Na afloop werden Bert en Tekla bedankt door voorzitter Hennie Deterink. Voor de prachtige, goed verzorgde middag. Gerrie Samsen overhandigde Bert en Tekla namens de KBO een attentie. Op 6 april is de maandelijkse spelletjes, jeu de boules en fietsmiddag. Start met koffie om 14.30 uur in het Kultuurhoes. De volgende grote activiteit is het gouden jubileum op 20 april waarvoor de uitnodigingen binnenkort verstuurd worden.

KBO (Katholieke Bond voor Ouderen)

Hennie Deterink

0655177591 henniedeterink@gmail.com