Dodenherdenking

Op 4 mei is de jaarlijkse dodenherdenking. Deze start om 19.30 uur met een korte viering in de kerk waarna we op het kerkhof bij het monument van de oorlogsgraven samen 2 minuten stilte houden, gedichten voorlezen en kransen leggen. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de dorpsraad en is voor alle inwoners van Reutum en Haarle en andere belangstellenden. Timeless zingt, net als andere jaren, tijdens de dodenherdenking.

Dit jaar is de herdenking bij het Menco monument – in goed overleg met de Ben Morshuis stichting – op woensdag 24 april om 11.00 uur bij het monument. Alle kinderen van groep 7 en 8 kunnen hierdoor bij de herdenking aanwezig zijn. Met een korte viering staat de Mariaschool – die het monument heeft geadopteerd – stil bij de tragedie die hier heeft plaatsgevonden. Er worden gedichten voorgelezen, kaarsen ontstoken en kinderen van de Mariaschool leggen een krans. Belangstellenden zijn van harte welkom deze herdenking bij te wonen.

De dorpsraad en de Mariaschool hopen dat beide vieringen goed tot hun recht komen. Vrijheid herdenken blijft belangrijk!

Dorpsraad Reutum

Renske Nollen

dorpsraad@reutum.nl