€25.000 voor het kerkgebouw!

Zoals jullie weten zijn we in Reutum druk bezig met de toekomstplannen voor het kerkgebouw. Met ons projectplan hebben we meegedaan aan de prijsvraag 'Kerkdorp in Beweging' van de provincie Overijssel. Op 25 november tijdens het RTV Oost programma Bij Oost | Vandaag zijn de winnaars bekend gemaakt.

De inwoners van Reutum zien hun kerk in de toekomst het liefst als centrale plek in het dorp, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Samen met Deurningen en Broekland werd hun initiatief vanmiddag beloond met 25.000 euro van de provincie Overijssel. De drie winnende projecten onderscheiden zich volgens gedeputeerde Roy de Witte, omdat ze verbinding zoeken met alle maatschappelijke geledingen.

De projectgroep in Reutum wil van de kerk de huiskamer van het dorp maken. Het Kultuurhoes tegenover de kerk wordt verbouwd tot appartementen en alle activiteiten worden overgeheveld naar de kerk. Die zal daarvoor wel moeten worden verbouwd.

"We doen dat met respect voor het gebouw. We gaan zoveel mogelijk met glas werken zodat het licht naar binnen kan en je ook het gebouw kunt blijven zien." De kerk wordt zo het bruisend hart van Reutum, zegt Karina Voets namens werkgroep 'Behoud kerkgebouw Reutum', die er alle vertrouwen in heeft dat de inwoners van het kerkdorp ook financieel zullen bijdragen. Ook het kerkbestuur van de Heilige Pancratiusparochie waar Reutum onder valt, staat positief tegenover de plannen.

https://www.rtvoost.nl/nieuws/2031808/Drie-Overijsselse-kerken-winnen-vanavond-25-000-euro-Als-kerk-tegen-de-vlakte-gaat-raakt-er-iets-van-identiteit-zoek

Dorpsraad Reutum

Renske Nollen

dorpsraad@reutum.nl